Η αλεπού μοδίστρα – βιβλίο για καλό σκοπό

Η αλεπού μοδίστρα – βιβλίο για καλό σκοπό

Το βιβλίου “Η αλεπού μοδίστρα” ανήκει στη σειρά “Τα όνειρα του Θοδωρή” και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Είναι ένα βιβλίο που στηρίζει την προσπάθεια θεραπείας του Θοδωρή και με κάθε αγορά του, 2€ δίνονται για τον σκοπό αυτό. Η Ελληνοεκδοτική είναι από τους εκδοτικούς οίκους που συχνά υποστηρίζουν με τις εκδόσεις τους τα παιδιά.

Η ιστορία του Θοδωρή

Ο εικοσιπεντάχρονος σήμερα Θοδωρής πάσχει από τη θανατηφόρο νόσο Batten έχοντας διαψεύσει μέχρι τώρα τις ιατρικές προβλέψεις και τα στατιστικά που κάνουν λόγο για προσδόκιμο ζωής κάτω των 20 ετών. Είναι το μοναδικό παιδί παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη νόσο που παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Είναι φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η-αλεπού-μοδίστρα-mylittleworldgr


Αν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία, εντούτοις φωτισμένοι επιστήμονες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις Η.Π.Α. εκπονούν έρευνες πάνω στην πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο. Μολονότι στην ηλικία του Θοδωρή δεν υπάρχουν αντίστοιχοι ασθενείς, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορούν να προσφέρουν στον Θοδωρή την ελπίδα μιας θεραπείας σωτήριας για τη ζωή του. Ένα πρόσθετο εμπόδιο –η υψηλού κόστους θεραπεία συντήρησης που λαμβάνει ο Θοδωρής και η τεράστια οικονομική δαπάνη που απαιτείται για τη μετάβαση και την εφαρμογή της θεραπείας στην Αμερική. Ένα μέρος της δαπάνης θα καλυφθεί και από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου.

Η-αλεπού-μοδίστρα-mylittleworldgr

Η αλεπού μοδίστρα

Η αλεπού είναι σε όλους γνωστό τι πονηρή που είναι! Ωστόσο είχε μια μαστοριά και τέχνη στη δουλειά της. Ήταν η περίφημη μοδίστρα του δάσους και όλα τα ζωάκια έκαναν ουρά έξω από τον οίκο μόδας “Η φουντωτή ουρά”. Αν και τα έσοδα της αλεπούς ήταν πολλά, η πονηριά της και η απληστία δεν την άφηναν σε ησυχία. Έτσι σκαρφιζόταν ένα σωρό πονηριές για να πουλάει πανάκριβα τις δημιουργίες της. Κατάφερε μάλιστα να δημιουργήσει ζήλια ανάμεσα στα ζώα. Τέτοια ζήλια που η σκαντζοχοιρίνα αγόρασε τρίχωμα αρκούδας, η αρκούδα φτέρωμα πέρδικας και η πέρδικα βελόνες σκαντζόχοιρου! Κι όλα έγιναν άνω κάτω στο δάσος! Πώς θα αντιδράσουν άραγε τα ζωάκια; Και τι θα γίνει με την κυρία αλεπού τελικά;

Η-αλεπού-μοδίστρα-mylittleworldgr

Ένα βιβλίο που γράφτηκε από τη συγγραφέα και μαμά του Θοδωρή, Χριστίνα Ντούμα προκειμένου να στηρίξει το ίδιο της το παιδί. Η εικονογράφηση του βιβλίου από την Γιώτα Κοκκόση είναι πραγματικά υπέροχη.

Το βιβλίο αυτό αξίζει να το πάρουμε όλοι είτε για τα παιδιά μας είτε για δώρο ώστε να στηρίξουμε “Τα όνειρα του Θοδωρή”!

mylittleworld.gr, 04/02/2020, (https://bit.ly/3bb9dPT)