Μια γιορτή για «το Θαύμα του Θοδωρή»

Μια γιορτή για «το Θαύμα του Θοδωρή»

Μία πολύ σημαντική ενέργεια διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο 105,5» και ο Αστέρας Βύρωνα με στόχο την ενίσχυση της οικογένειας του Θοδωρή που παλεύει να νικήσει την σπάνια νόσο Batten.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται ποδοσφαιρικό τουρνουά, κοινωνική κουζίνα με τον Άλλο Άνθρωπο, παιδικά εργαστήρια με την ομάδα «Πασχαλίτσα» και ζωντανή μουσική με τους Gary Frad και Βασίλη Λουκαδάκη. Όλοι μαζί θα στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης για να μείνει ζωντανό το θαύμα του Θοδωρή.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 1η Απριλίου 17:00-19:00 στα γηπεδάκια 5×5 στην Εργάνη του Βύρωνα. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Δόξα Βύρωνα, Αθηναϊκός. Πανιώνιος Καισαριανής, Ολυμπιάδα Υμηττού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται βραχιολάκια έναντι 5 ευρώ για την ενίσχυση της καμπάνιας «το θαύμα του Θοδωρή».

Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από την νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής όμως με την δύναμη που έκρυβε κατάφερε να πετύχει το θαύμα, είναι 24 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Το 2019, ίσως είναι η χρονιά του, αφού έχει κληθεί από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία.

Η ιστορία του Θοδωρή έγινε γνωστή από την πρωτοβουλία Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές και ενέπνευσε όλους και όλες εμάς προκειμένου να στηρίξουμε το… θαύμα.

30.03.2019, Sportime, (https://bit.ly/2CZVpby)