fbpx

Ο Φούσκας – Χριστίνα Ντούμα

Ο Φούσκας – Χριστίνα Ντούμα

Ο «Φούσκας» είναι το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Ντούμα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε εικονογράφηση Γιώτας Κοκκόση. Ανήκει στη σειρά Τα όνειρα του ΘοδωρήΜε την αγορά κάθε βιβλίου της σειράς, ενισχύεται  η προσπάθεια θεραπείας του Θοδωρή με δύο ευρώ.

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Η συγγραφέας έχει έναν μοναδικό τρόπο να γράφει ιστορίες άκρως απολαυστικές με ήρωες του ζωικού βασιλείου. Ιστορίες με χιούμορ και πολλά μηνύματα για τους αναγνώστες.

Ο Φούσκας είναι ένας κόκορας που ζει σε φάρμα. Κάθε πρωί φροντίζει με τη δυνατή και καθαρή φωνή του να ξυπνά όλα τα ζώα που ζουν μαζί του στη φάρμα, αλλά και το αφεντικό του τον Μπάρμπα-Νικόλα και την οικογένειά του.

Όλοι οι κάτοικοι της φάρμας, με πρώτους και καλύτερους τα αφεντικά του, τον θαύμαζαν. Όσο για τα ζωάκια της φάρμας; Ήταν περήφανα που είχαν έναν τέτοιον κόκορα κοντά τους και τον καμάρωναν ακόμη περισσότερο.

Ο κόκορας λοιπόν της ιστορίας μας, από τον τόσο θαυμασμό που εισέπραττε καθημερινά, άρχισαν να παίρνουν τα μυαλά του αέρα. Νόμιζε ότι ήταν ένας και μοναδικός και σαν κι αυτόν δεν υπήρχε άλλος. Τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας άρχισαν να τον αποκαλούν Φούσκα.

Μια μέρα στη φάρμα όμως, ήρθε ένα άλλο ζώο. Ένα παγόνι. Εξαιτίας της πανέμορφης ουράς του, δεν πέρασε απαρατήρητο. Τώρα όλα τα ζώα έδειχναν πλέον τον θαυμασμό τους στο παγόνι.

Ο καημένος ο κόκορας, όπως καταλαβαίνετε, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Και τι δεν θα κάνει για να γίνει εκείνος πιο όμορφος από το παγόνι και να κερδίσει ξανά τον θαυμασμό των υπόλοιπων ζώων της φάρμας.

Σταμάτησε να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εμφάνισή του.

Θα καταφέρει άραγε ο κόκορας να αποκτήσει τον θαυμασμό που είχε από τα άλλα ζώα πριν την εμφάνιση του παγονιού στη φάρμα;

Η συγγραφέας μάς παρουσιάζει μια ευφάνταστη ιστορία με πολύ χιούμορ, απολαυστικές σκηνές, ζωντανές περιγραφές, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους αναγνώστες του βιβλίου της. Από την ιστορία της δεν λείπουν και τα μηνύματα. Αναφέρεται στη μοναδικότητα που χαρακτηρίζει κάθε πλάσμα της γης, την ταπεινότητα που οφείλουμε να δείχνουμε καθημερινά απέναντι στους άλλους. Μιλάει για τα λάθη που πολλές φορές κάνουμε, αλλά και τη σημασία της αναγνώρισης των λαθών μας και της αποφυγής της επανάληψής τους.

Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε την ιστορία του Φούσκα. Γραμμένη με αγάπη και χιούμορ. Με διάθεση να ψυχαγωγήσει τους μικρούς αναγνώστες, προσφέροντάς τους παράλληλα τροφή για σκέψη. Και μην ξεχνάτε τον καλό σκοπό που επιτελεί η αγορά των βιβλίων αυτών. Στηρίζουμε το όνειρο του Θοδωρή.

Περίληψη: Όλα τα ζωάκια της φάρμας θαύμαζαν τον κόκορα, τον Φούσκα, και καμάρωναν που τον είχαν στο πλευρό τους.
– Ναι, χωρίς εμένα τίποτε δεν μπορεί να γίνει σωστά σε αυτή τη φάρμα!
   Είμαι ένας και μοναδικός! θαύμαζε τον εαυτό του ο Φούσκας
   και κάθε μέρα φούσκωνε ολοένα και περισσότερο από υπερηφάνεια.
Μέχρι τη μέρα που εμφανίστηκε στη φάρμα νέος συγκάτοικος…,
ένα εξωτικό παγόνι!

Η σπάνια ομορφιά του θάμπωσε όλα τα ζωάκια,
και ο κακομοίρης ο Φούσκας έπαθε κόκο-μπλόκο!
Πώς είναι δυνατόν να αγνοούν εμένα; Και αυτός πώς τολμάει να κοκορεύεται;
Εγώ είμαι ο κόκορας αυτής της φάρμας. Μόνο εγώ μπορώ να κοκορεύομαι!

μονολογούσε ο Φούσκας και πήρε την απόφαση να δράσει…

thematofylakes.gr, (https://bit.ly/3nijoIG)