Το «θαύμα» του Θοδωρή

Το «θαύμα» του Θοδωρή

Η θέλησή του για ζωή και η νίκη απέναντι στην εκφυλιστική νόσο

Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από τη νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα την όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής όμως, με τη δύναμη που έκρυβε, κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Είναι 24 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του.

Το 2019 ίσως είναι η χρονιά του, αφού έχει κληθεί από αμερικανικό πανεπιστήμιο, προκειμένου να συμμετέχει σε μια πειραματική θεραπεία. Η ιστορία του Θοδωρή έγινε γνωστή από την πρωτοβουλία «Solidarity Athletes – Αλληλέγγυοι Αθλητές» και ενέπνευσε όλους και όλες εμάς προκειμένου να στηρίξουμε το θαύμα.

«Όταν οι Αλληλέγγυοι Αθλητές γνωστοποίησαν την ιστορία του Θοδωρή, έκαναν και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Μας ενέπνευσαν να πιστέψουμε σε αυτή. Να πιστέψουμε στο “θαύμα”. Όταν γνωρίσαμε τον Χρήστο και την Χριστίνα, καταλάβαμε πολλά περισσότερα…Γιατί αν ρωτήσετε ποιο είναι το “θαύμα του Θοδωρή” (Theodore’s Miracle) αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό οι γονείς του, είναι αυτό το μαγικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει μαζί με τον αδελφό του Βασίλη, οδηγώντας και τον ίδιο στην καθημερινή υπέρβαση, βοηθώντας τον να διαψεύσει κάθε ιατρικό, αρνητικό στατιστικό».

Στο www.theodoresmiracle.org μπορείτε να αγοράσετε τα βραχιολάκια ενίσχυσης του Θοδωρή.

08.04.19, star.gr, (https://bit.ly/2G8Y44E)