Το θαύμα του Θοδωρή…

Το θαύμα του Θοδωρή…

Γίνονται θαύματα στις μέρες μας? Αν υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη ναι γίνονται.

Η ιστορία αφορά τον Θοδωρή, την οικογένεια του, αλλά και δεκάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη προσπάθεια ώστε το θαύμα να γίνει… πραγματικότητα. Ο Θοδωρής που λέτε προσβλήθηκε από τη νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα την όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.

Σύμφωνα με τις στατιστικές τα 20 χρόνια είναι το όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Και κάπου εδώ αρχίζει το θαύμα. Ο Θοδωρής όμως με τη δύναμη που έκρυβε κατάφερε να έχει φτάσει σήμερα τα 24 χρόνια, πηγαίνοντας κόντρα σε όλες τις ιατρικές προβλέψεις. Στη μάχη αυτή έχει πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Το 2019, μπορεί να γίνει η χρονιά του Θοδωρή, καθώς έχει κληθεί από αμερικανικό πανεπιστήμιο προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία.

Την ιστορία του Θοδωρή έκαναν γνωστή οι Solidarity Athletes – Αλληλέγγυοι Αθλητές και ενέπνευσε όλους και όλες εμάς προκειμένου να στηρίξουμε το… θαύμα. Οταν οι Αλληλέγγυοι Αθλητές γνωστοποίησαν την ιστορία του Θοδωρή, έκαναν και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Μας ενέπνευσαν να πιστέψουμε σε αυτή. Να πιστέψουμε στο «θαύμα». Οταν γνωρίσαμε τον Χρήστο και την Χριστίνα, καταλάβαμε πολλά περισσότερα… Γιατί αν ρωτήσετε ποιο είναι το «θαύμα του Θοδωρή» (Theodore’s Miracle) αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό οι γονείς του, είναι αυτό το μαγικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει μαζί με τον αδελφό του Βασίλη οδηγώντας και τον ίδιο στην καθημερινή υπέρβαση, βοηθώντας τον να διαψεύσει κάθε ιατρικό, αρνητικό στατιστικό. Σήμερα ο Θοδωρής Ντούμας φοιτά για 3η χρονιά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  «Η υποστήριξη του κόσμου είναι κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς. Τόσο εγώ όσο και η μητέρα του, μάλλον είμαστε εσωστρεφής χαρακτήρες και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να κοινοποιήσουμε ένα πρόβλημα υγείας. Έχουμε εισπράξει τόση αγάπη, σαν να έβγαλε ο κόσμος τον καλύτερό του εαυτό, να βρει μια αφορμή να εκδηλώσει, ό, τι καλό κρύβεται μέσα του.

Στο Οχάιο, λοιπόν, στο Columbus έχει ξεκινήσει σε πειραματικό στάδιο η γονιδιακή θεραπεία. Είναι πολύ σημαντικό. Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις. Πρέπει η κλινική του κατάσταση να είναι σχετικά καλή και το ότι ο Θοδωρής έχει φτάσει σε αυτή την ηλικία έχει το τεχνοκρατικό του πράγματος. Εμείς θέλαμε να ενδιαφερθούν ώστε να διατηρηθεί σε αυτή την κατάσταση που είναι τώρα και να επιλεχθούμε. Αυτή τη φορά η πρόγνωση είναι με το μέρος μας» θα πει ο πατέρας του Χρήστος.

Στο www.theodoresmiracle.org μπορείτε να αγοράσετε τα βραχιολάκια ενίσχυσης του Θοδωρή.

10.04.2019, Μάκης Διόγος, ipolizei.gr, (https://bit.ly/2UBXkOb)